zondag 27 maart 2011

Wisselen van woonhuisverzekering?

Op het moment hebben wij al onze huisverzekeringen via de bank lopen, die zijn tegelijk met de hypotheek afgesloten. Nu kregen we zaterdag weer een nieuwe polis en wat schetst mijn verbazing:
- De assurantiebelasting stijgt met 2,2% > balen, maar schijnt iets wettelijks te zijn
- De premie voor de woonhuisverzekering gaat met 5% omhoog, omdat er meer brand-en waterschades gemeld zijn > nee, we kregen geen korting toen er weinig gemeld werd
- Toch wel de mafste: voor het nieuw ontvangen papiertje (polis) mogen we €4,48 betalen! Naast de administratiekosten natuurlijk.

Ik heb net even rondgekeken en kom bij een andere verzekeraar een stuk voordeliger uit; ongeveer 15 euro per maand minder en ruim €100.000 meer dekking op het huis + het dubbele voor de inboedel (dubbele van nu). Ik geloof dat ik morgen even ga bellen om te kijken of deze premieverhoging reden is om direct op te kunnen zeggen en dan kunnen we meteen overstappen. Is wel de eerste keer voor ons, dus als iemand nog tips (of ervaringen met FBTO, want die heb ik op het oog) heeft: graag!

11 opmerkingen:

 1. Die assurantiebelasting was bij mij ook verhoogd, daar kreeg ik bericht van. 5% verhoging van de brand en waterschade is wel erg veel! Helemaal belachelijk dat je voor dat papiertje moet gaan betalen. Volgens mij zou je gelijk over moeten kunnen stappen. Er is sinds vorig jaar volgens mij een regeling voor sportscholen, telefoonabonnementen en verzekeringen dat je die per maand op moet kunnen zeggen. Ik weet alleen niet of je van je verzekering dat jaar nog moet uitzitten dan. Ik ben benieuwd of je gelijk kan overstappen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje, da's wel weer veel geld, 5%. Een wijziging in de verzekering is vrijwel altijd een mogelijkheid om op te zeggen. Een wijziging kan immers nooit eenzijdig zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is jammer voor de bank dat ze zo'n goed betalende klant kwijtraken... :-))

  FBTO staat goed bekend. Via de vereniging eigen huis ktijg je nog meer korting voor deze verzekering.

  Een lidmaatschap van deze vereniging haal je er zo uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik dacht inderdaad ook dat een wijziging in premie of voorwaarden een reden kon zijn om er direct vanaf te kunnen. Die verhoging vind ik fors, de reden waardeloos en als we dan ook nog eens 15 euro in de maand kunnen besparen, lijkt de keuze me makkelijk. Op internet lijken de reacties op FBTO ook vooral positief, dat is wel fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zit je nu bij interpolis? Het schijnt dat de bankadviseur/bank ook zoveel premie krijgt als je de verzekeringen (uiteraard bij alleen een bepaalde maatschappij) samen met een hypotheek afsluit.

  Het lijkt me slim om over te stappen als je elders voordeliger uit bent en meer dekking krijgt. FBTO ken ik verder niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij zitten bij Inshared. Bevalt prima. Alhoewel het schijnt dat als ze failliet gaan de andere verzekeraars het risico niet overnemen? Daar moet ik eens even achtereen.

  Verder vind ik Centraal Beheer (op mijn werk loopt hier het een en ander) erg fijn. Niet de goedkoopste maar perfect wat betreft schadeafhandeling. Alleen jammer dat je soms nog drie wachtenden voor je hebt...

  Zit je bij interpolis? Die worden van Achmea en ik heb begrepen dat hun voorwaarden nagenoeg gelijk worden getrokken met andere bedrijven die al onder die paraplu vallen?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. We zitten idd nu bij Interpolis, voor dit (incl aansprakelijkheid en inboedel) en overlijdensrisico. Die mag van mij ook wel over, als het kan en scheelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Volgens mij mag je bij verhoging van de polis altijd je verzekering opzeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh, dan weet ik gelijk bij welke bank je je hypotheek hebt. ;)
  Interpolis schijnt vrij duur te zijn, ja. Ik hoor het van meerdere mensen. De blaadjes zijn mooi, met die visjes toch? Maar of dat nou 4,48 waard is... :s

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je maakt me ergens op attent. IK zal het in de gaten houden,als de brief komt. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik zit met mijn inboedelverzekering bij FBTO, en mijn ouders ook. We zijn allemaal heel tevreden - mijn ouders hebben al wel eens wat gehad (ik niet, even afkloppen!) en werden toen prima geholpen. Dus als je van die andere verzekering af kan, zeker doen!

  BeantwoordenVerwijderen

Vast bedankt voor je reactie! Reageer je op een (iets) ouder bericht? Dan kan het zijn dat je reactie niet direct verschijnt, maar eerst even handmatig goedgekeurd moet worden. Dat doe ik dan uiteraard zo snel mogelijk!

Let op: reacties - hoe inhoudelijk gericht ze mogelijk ook zijn - met linkbuilding-linkjes worden zonder pardon verwijderd.

Delen