donderdag 20 oktober 2011

Woekerpolis

Jaja, ik héb er één! Tenminste, dat denk ik. Ik heb ooit eens een ABC Spaarplan gehad en volgens dit lijstje (pdf!), is dat een woekerpolis. Omdat hij al voor 2008 is afgekocht, moet ik zelf een formulier invullen en kijken of ik nog wat terug krijg. Bij dat formulier moeten wel verschillende dingen gevoegd worden, waaronder het bewijs van uitbetaling. Dat wordt dus echt even diep graven. Ik heb ook geen flauw idee wat het me op zou kunnen leveren, als ik in aanmerking kom voor de vergoeding, of dat nu drie tientjes kan zijn, of driehonderd euro. Maar we kunnen elke cent goed gebruiken, dus mijn formulier gaat vandaag op de post!

Heb jij een woekerpolis en heb je nagekeken of je daarvoor geld terug kunt krijgen?

12 opmerkingen:

 1. ik heb geen woekerpolis gelukkig. Ik heb helemaal (nog) geen polissen namelijk ;)

  Ik hoop voor je dat het minstens 300 euro gaat worden!! Succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoop het ook! Ik heb deze polis trouwens gehad, dus alles is meegenomen. Het is niet zo dat ik nu nog een sigaar uit mijn eigen doos terug krijg. Nou ja, eigenlijk wel natuurlijk, maar het voelt toch anders als je er zelf geen geld in hebt gestopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jahaa. onze tussenpersoon van de regiobank heeft het omgezet naar een spaarrekening. ABC hadden wij ook

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tjee zeg, zullen dat soort lijstjes van andere banken ook bestaan? Wij hebben namelijk ook ooit een polis afgekocht, voordat er ook maar iets over woekerpolissen in het nieuws was. En dan maar hopen dat ik daar de papieren van bewaard heb. Ga er ook maar eens induiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier geen polissen. Voor jou hoop ik dat je nog wat terugkrijgt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik was er ooit ingestonken en ben zo zelfs nog een deel van mijn inleg kwijtgeraakt. Gelukkig was het een klein polisje.Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tot nu dacht ik van niet, maar ik had ook een abc-iets. Ik weet niet eens meer wat dat iets is. Even checken dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gelukkig geen ervaring mee...
  Fijne avond en veel succes..
  Groetjes,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja ik heb er ook eentje (loopt nog anderhalf jaar) en ik krijg welgeteld 25 euro terug. Ik zou mezelf nog niet gelijk rijk rekenen als ik jou was ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja. Er zijn er zes miljoen verkocht ofzo dus de kans dat de gemiddelde lezer er zelfs meer dan 1 heeft is zeer groot. Vermoedelijk vaak zonder het zelf te weten?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik stond ook te kijken van de enorme lijst. Het is zeker even de moeite waard om te kijken of er iets bij zit wat je herkent, want als je 'm al een poos terug hebt afgekocht, krijg je geen automatisch bericht.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nope. Geen woekerpolis. Alleen het pensioen van manlief dan ;) ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Vast bedankt voor je reactie! Reageer je op een (iets) ouder bericht? Dan kan het zijn dat je reactie niet direct verschijnt, maar eerst even handmatig goedgekeurd moet worden. Dat doe ik dan uiteraard zo snel mogelijk!

Let op: reacties - hoe inhoudelijk gericht ze mogelijk ook zijn - met linkbuilding-linkjes worden zonder pardon verwijderd.

Delen