maandag 20 maart 2017

Het zelf allemaal beter weten

Ik houd van routines. Als iets werkt, dan hoeft het voor mij niet anders meer. Daar ben ik dan tevreden mee, daarvan weet ik dat het werkt. Ik ben ook vrij eigenwijs en kan dan ook best lang vasthouden aan die routines of vaste dingen, terwijl de wereld natuurlijk zo snel verandert, dat er altijd wel weer betere methodes zijn.

Naarmate je ouder wordt, zijn er meer dingen die je geprobeerd hebt en meer dingen waarvan je denkt dat ze voor je werken. En zo raak je ook meer 'vast' in een patroon. Aan de ene kant fijn, want je weet dat het werkt en het geeft een bepaalde duidelijkheid, maar aan de andere kant kan het ook belemmerend werken.

Soms begin ik dat wel eens te merken. Dat ik mezelf net even te vaak hoor zeggen dat iets op een bepaalde manier moet, dat dit of dat het beste is. Of dat ik dat zelf wel even kan uitzoeken en daar echt geen hulp/cursus/training of wat dan ook bij nodig heb. En voor iemand die vaak nogal gericht is op verbetering, is dat eigenlijk best vreemd. Ik denk ook dat het niet eens zo zeer is dat het in me zit, maar meer dat ik zo geworden ben. Als je een aantal ingrijpende gebeurtenissen meemaakt waar je totaal geen invloed op hebt, dan grijp je misschien wel eens wat te stevig vast aan wat je kent of wat je weet.

Dag, Comfortzone

Daarom wil ik de komende tijd ook eens wat vaker buiten m'n comfortzone stappen. Dat heb ik eerder ook wel een tijdje gedaan en toen heb ik veel nieuwe dingen ontdekt. Uiteindelijk wordt je wereld dan wat groter, maar maak je daar alsnog weer je comfortzone van. Het kan zijn dat ik daarvoor af en toe moet investeren in tijd en geld, maar wat dat betreft mag ik ook wel een beetje meegaan in de beweging die m'n leven tot nu toe heeft gemaakt: door m'n huis te verkopen heb ik nu wat meer tijd en geld. Sterker nog, ik betrapte mezelf er laatst op dat ik eigenlijk gewoon 0,0 zorgen meer heb om geld. Dat was jaren terug, met een hypotheek van dik 4 ton aan m'n broek, nog wel anders. Héél anders.

Eén stap heb ik vast gezet: ik ga over een aantal weken op reis met een aantal (voor mij nog onbekende) onderneemsters. Op een mooie bestemming wordt mijn kennis over online marketing dan even flink bijgespijkerd en ga ik verder werken aan een project dat ik echt al jaren in mijn hoofd heb. Meteen een flinke stap, want dat betekent a) een behoorlijke financiële investering, b) socializen met vreemden, c) openstaan voor leren van anderen en het niet allemaal zelf beter weten en d) dapper stappen zetten met m'n nieuwe project, in plaats van me verschuilen achter druk zijn voor mijn reguliere klanten. Ik vind het ontzettend spannend, maar heb er ook verschrikkelijk veel zin in en hoop dat het me echt wat brengt. Of misschien beter gezegd: dat ik er echt wat uithaal.

Hoe zit dat bij jou? Ben je ook iemand van vaste dingen en vind je dat prima of wil je daar wat aan doen? Of ben jij altijd bereid om nieuwe dingen uit te zoeken, te ontdekken of te proberen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

1 opmerking:

  1. Wat een leuk vooruitzigt. Ik hoop voor je dat het een extra veel verdienste oplevert en dat het fijn is om te doen. Dat laatste wel in de eerste plaats.

    BeantwoordenVerwijderen

Vast bedankt voor je reactie! Reageer je op een (iets) ouder bericht? Dan kan het zijn dat je reactie niet direct verschijnt, maar eerst even handmatig goedgekeurd moet worden. Dat doe ik dan uiteraard zo snel mogelijk!

Let op: reacties - hoe inhoudelijk gericht ze mogelijk ook zijn - met linkbuilding-linkjes worden zonder pardon verwijderd.

Delen