vrijdag 17 maart 2017

Horoscoop

Af en toe lees kom ik in een tijdschrift of krant wel eens een horoscoop tegen. Dan kijk ik altijd mooi even bij 'mijne'. Als het leuk is, dan lach ik er eventjes om en als het slecht nieuws is, dan doe ik het af als onzin. Om eerlijk te zijn kan ik me ook niet echt herinneren dat er ooit speciaal iets fout is gegaan nadat het in mijn horoscoop stond. Of ik heb het gewoon niet opgeslagen. Meestal zijn dat soort dingen ook zó algemeen, dat iedereen er wel iets in herkent. Tenminste, dat is dan mijn idee.

Daarom was het echt wel even bijzonder dat ik tijdens het opruimen van de zolder een horoscoop van mij tegenkwam. En niet zomaar eentje, maar een exemplaar waarvan ik helemaal niet wist dat het bestond. Blijkbaar heeft iemand binnen de week na mijn geboorte mijn horoscoop 'getrokken', zoals dat dan heet. Echt met complete kaart, allerlei vreemde tekentjes, tijdstippen en plekken, precies zoals je op het plaatje bij dit blog ziet.

Die kriebels kon ik niet zoveel mee, ik zit daar immers niet in. Het zag er wel grappig uit, maar ik  kan dat natuurlijk niet lezen. Naast die kriebels zaten er echter ook twee volledig handgeschreven pagina's bij en daar moet ik even voor knipperen. Daar klopte echt ontzettend veel van! Degene die die horoscoop gemaakt heeft, kende (een van mijn) mijn ouders wel, maar van een afstandje (collega volgens mij). Mij natuurlijk niet, want ik was er pas net. Ik wist niet eens dat er eentje gemaakt was en kwam hem nu bij toeval (bijna 33 jaar later) tegen. Echt bizar!

Ik weet nu ook niet zo goed wat ik ervan moet denken; is dat ook algemeen, en zullen veel mensen zich in dat soort beschrijvingen herkennen (die in sommige gevallen op mij best heel specifiek overkwamen, maar dat kan natuurlijk zijn omdat ik het herkende)? Of kan zoiets echt?

Wat vind jij van horoscopen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

6 opmerkingen:

 1. Ik geloof er totaal niet in. In ieder geval niet in de horoscopen in tijdschriften. Zo'n persoonlijke horoscoop weet ik niet. Vooral niet als ik lees dat jij verbaasd bent over hoeveel er klopt.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat vond ik echt heel apsrt! Maar ik realiseer me ook dat verschillende mensen vaak verschillende dingen zien in hetzelfde, dus vandaar dat ik me dit zo afvroeg!

   Verwijderen
 2. Ik heb er ook een (zelfgetrokken) horoscoop kaart gemaakt. Scary hoe mijn karakter precies werd omschreven. Die van de kranten zijn idd meer voor vermaak. Ze zijn zo algemeen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik geloof niet in horoscopen, maar als ik dingen over mijn sterrenbeeld lees klopt dat heel vaak. Hoewel iedereen me voor gek verklaart, denk ik wel dat er een kern van waarheid in zit. Het fascineert me in ieder geval wel.

  BeantwoordenVerwijderen

Vast bedankt voor je reactie! Reageer je op een (iets) ouder bericht? Dan kan het zijn dat je reactie niet direct verschijnt, maar eerst even handmatig goedgekeurd moet worden. Dat doe ik dan uiteraard zo snel mogelijk!

Let op: reacties - hoe inhoudelijk gericht ze mogelijk ook zijn - met linkbuilding-linkjes worden zonder pardon verwijderd.

Delen