zondag 19 maart 2017

Verzekering: online of tussenpersoon?


Toen wij gingen samenwonen, hebben we vast een aantal van onze verzekeringen onder de loep genomen. Aansprakelijkheid en rechtsbijstand combineerden we onder mijn polis bij Inshared en auto en woonhuis lieten we even op het lijstje staan, omdat vriend daar nog even goed naar moest kijken.

Daar gebeurde vervolgens even niets mee, tot vriend van het weekend ineens de geest kreeg. Hij regelde weer bijna €180 korting (voor het jaar) bij KPN, plus een half jaar gratis Film 1, hij loosde zijn eigen rioolabonnement à €120 in het jaar en informeerde of de auto niet goedkoper kon. Toen bleek dat het huis en de auto helemaal niet bij dezelfde aanbieder zaten, iets dat ik wel dacht. Mooi dus, want dan kan het huis ook gemakkelijk over naar Inshared. Nu betalen we €35 in de maand, dat kan dan naar €18 ofzo. Dacht ik. Ik had namelijk in 2011 al een keer mijn 'a-ha'-momentje gehad met betrekking tot woonhuisverzekeringen.

En toen kwam het kleine addertje: vriend vindt zo'n tussenpersoon wel fijn! Dus die wist helemaal niet zo goed of hij wel over wilde stappen. Met het huis kon het wel, want dat was niet via die tussenpersoon, maar kon het huis dan niet naar die tussenpersoon toe?

Nu hoef ik niet per se mijn zin door te drammen, maar ik wil ook niet meer betalen dan nodig is. Bovendien vond ik het een beetje ouderwets; is dat niet van de vorige generatie? Dat je denkt dat iemand het beste met je voorheeft, terwijl die ook gewoon z'n brood verdient met die vorm van dienstverlening? Lichte verontwaardiging was mijn deel toen ik het woord 'ouderwets' in de mond nam, maar we besloten toch even een offerte aan te vragen. Want: pakketkorting zou sowieso voordeel opleveren. Aldus de beste man.

De offerte is binnen en op het eerste gezicht lijkt hij aardig, maar niet goedkoper. Wel dan wat we hebben, maar niet dan wat we kunnen hebben. Dat viel vriend dan toch wel een beetje tegen, zeker in combinatie met een toch wat mindere dekking. Nu gaan we alles nog even precies op een rijtje zetten en hopelijk nog een paar tientjes per maand besparen, of dat nu via de tussenpersoon is of via Inshared (geen aandelen overigens, maar wel goede ervaring).

En nu was ik wel benieuwd: ben ik gewoon een beetje té online georiënteerd en bevooroordeeld als het gaat om tussenpersonen (overigens met reden: ik had een woekerpolis via zo iemand!)? Of ben je gek als je tegenwoordig nog meer gaat betalen voor iets dat je ook zelf kunt uitzoeken? (Want ik lees wel alle voorwaarden, kleine lettertjes etc.) Wat vind jij?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

14 opmerkingen:

 1. Een tussenpersoon heeft een relatie opgebouwd met een hypotheekverstrekker of verzekeringsinstantie. Hij krijgt eerder zaken voor elkaar, zeker bij bepaalde calamiteiten. Goedkoop kan in bepaalde gevallen ook duurkoop zijn. Een goede tussenpersoon zet zich voor de volle 100 % in voor zijn klant. Zeker bij een eigen bedrijf kan en wil hij zich geen slechte recensie's veroorloven. Bij online afsluiten ben je een nummer. Alles hangt af van het product dat je afsluit en het vertrouwen dat je hebt in je tussenpersoon. Zoals bij alles heb je goede en minder goede. WMT

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kan inderdaad, hoewel mijn ervaring met een online verzekeraar ook heel goed is wat dat betreft. Dat zal misschien niet voor elke maatschappij gelden, dat geloof ik meteen. De lage kosten moeten ook ergens vandaan komen.

   Verwijderen
 2. Ik zoek alles zelf online uit, dat is volgens mij de goedkoopste optie. Ik ga niet betalen voor iets wat ik prima zelf kan. Ik kijk alle verzekeringen ieder jaar na en vind bijna altijd een betere optie voor iets. Vorig jaar weer de inboedelverzekering, ik ben daarvoor Inshared naar de Nederlanden van Nu gegaan. Scheelt per jaar maar een paar tientjes, maar wie het kleine niet eert..... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik let vooral op de verschillen in de dekking.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die check ik ook altijd goed inderdaad. Het bedrag aan premie zegt meestal niet zo heel veel, maar de dekking wel!

   Verwijderen
  2. Ik ga er altijd vanuit dat wat ik zelf zou kunnen dragen, ik ook zelf draag. Nederlanders zijn kampioenen in oververzekeren voor rampen die ws nooit komen. Ik verzeker me voor de grootste klappen en niet om tot in de puntjes verzekerd te zijn, dat vind ik voldoende.

   Verwijderen
 4. Ik van de vorige generatie doe alles online. Ik kijk naar de klant tevredenheid en de dekking.
  Bij schade kan de tussenpersoon meer voor elkaar krijgen
  Uit ervaringen die ik las in het blad van de VEH jaren terug, weet ik dat het heel belangrijk is dat je alle woonverzekeringen bij 1verzekeraar moet afsluiten. Als er iets gebeurt gaan die verzekeraars met elkaar onderhandelen. Jij kan wachten tot je een ons weegt of zo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn ervaring is idd ook dat je alles wat met wonen te maken heeft bij een organisatie moet hebben. Anders blijven ze je doorverwijzen naar de andere verzekeraar! Niet grappig wanneer je op 1300€ zit te wachten..

   Verwijderen
  2. Dat is een goede tip! We hebben dat nu wel, maar ik wist niet dat het ook aan te raden was. Dan halen we dat ook niet uit elkaar!

   Verwijderen
 5. Wij hebben alles bij een tussenpersoon. Premies zijn heel redelijk, maar het is gewoon heel fijn dat je bij calamiteiten je alles uit handen kan geven. Al ervaring mee gehad en het geeft veel rust.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn zwager is tussenpersoon, dus die regelt het allemaal voor ons.
  Laatst wel nog alle verzekeringen en mogelijkheden doorgesproken en wat dingen geschrapt en voor de auto overgestapt waardoor het nu allemaal weer wat goedkoper is.
  En wat Karin hierboven zegt; het is bij schade erg fijn het uit handen te geven dan dat je zelf moet gaan touwtrekken met de verzekering. Tussenpersonen krijgen dat toch beter voor elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. alles zonder tussenpersoon. maar lees hier al info die ik niet wist.. dat je tussenpersoon dus ook de schade afhandelt.. nooit geweten..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben zelf vrij mondig en heb eigenlijk nooit last bij verzekeringskwesties. De beste manier om dat af te dekken is overigens een goede rechtsbijstandverzekering. Die zou ik ook altijd los houden van de rest van mijn verzekeringen, omdat je meestal juist verzekeraars wilt aanspreken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij hebben beide, maar meer uit noodzaak dan vrijwillig. Alles prive gaat lekker online (alles voor de bodemprijs voor goede dekking). Maar voor het vastgoed kan je online dus bijna niks, aangezien dit als een zakelijke verzekering gezien wordt. Is beetje "custom made". Erg onhandig maar het is helaas niet anders. Premie's zijn overigens wel heel schappelijk en vergelijkbaar met prive

  BeantwoordenVerwijderen

Vast bedankt voor je reactie! Reageer je op een (iets) ouder bericht? Dan kan het zijn dat je reactie niet direct verschijnt, maar eerst even handmatig goedgekeurd moet worden. Dat doe ik dan uiteraard zo snel mogelijk!

Let op: reacties - hoe inhoudelijk gericht ze mogelijk ook zijn - met linkbuilding-linkjes worden zonder pardon verwijderd.

Delen