vrijdag 21 april 2017

Voordelig verwarmen anno 2017

(Advertorial)


Voordelig verwarmen gaat al een hele tijd niet alleen meer om het vinden van de meest voordelige stroomleverancier en goedkope energie. Vanwege de concurrentie bij energieleveranciers ben je vaak lang bezig met prijzen vergelijken, maar merk je het verschil uiteindelijk niet in je portemonnee. De grootste voordelen behaal je anno 2017 met aanpassingen aan de verwarmingsinstallatie in je woning. In deze blog lees je welke stappen je moet nemen om voordelig te verwarmen.

Cv-ketel

In de meeste woningen staat nog een oude cv-ketel die het onmogelijk maakt om voordelig te verwarmen. Met de komst van moderne cv-ketels en hr-ketels (hoogrendementsketels), is het mogelijk geworden om je woning voordelig te verwarmen. De ketel die het beste bij je past hangt af van je woning, het gebruik van warm water en je huishouden. Laat je daarom goed adviseren bij de aanschaf van een cv-ketel, zodat die bij jouw criteria aansluit. Je ketel verwarmt dan op een voordelige manier!

Warmtepomp

Een warmtepomp is een apparaat dat werkt als een omgekeerde koelkast. De warmtepomp haalt warmte uit de lucht en zet die dan om in nog warmere lucht. De hete lucht wordt gebruikt voor het verwarmen van de woning. In combinatie met een hr-ketel wordt er dan ook gezorgd voor warm water. Een groot voordeel van de warmtepomp is dat hij op elektriciteit werkt en niet op gas. Daarmee bespaar je een hoop op de energiekosten!

Zonneboiler

De zonneboiler is een verwarmer die werkt op zonne-energie en erg voordelig is in gebruik. De zonneboiler werkt met een collector -een plaat die uv-stralen opvangt-, een voorraadvat en de combiketel die in je woning hangt. Het voorraadvat staat naast de combiketel in je woning en de collector staat op het dak. De collector bevat een vloeistof die warm wordt door zonlicht en die vloeistof warmt het water in het voorraadvat dan weer op. Het warme water uit het voorraadvat is het warme tapwater dat uit je douche of kraan komt. Een voordeel van de zonneboiler is dat het water vrijwel altijd op temperatuur is. Is het water niet helemaal op temperatuur dan hoeft de ketel heel kort het water te verwarmen. In gebruik bespaart de zonneboiler je gemiddeld zo’n 60% van de kosten voor verwarming van tapwater. Heel voordelig verwarmen is dat!

Hoe verwarm jij je woning? En zie jij nog kansen voor optimalisatie?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

2 opmerkingen:

  1. Ik gebruik zoveel mogelijk de houtkachel om te bezuinigen. En ik verwacht veel zuiniger uit te zijn als de kinderen het huis uit zijn : )

    Dat is een kans om te optimaliseren!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij hebben hier een wtw installatie, kwam automatisch mee bij de huizen die hier gebouwd zijn. Verder hebben we vloerverwarming in de woonkamer, moet eerlijkheidshalve bekennen dat ik dat niet alles vind, want zonder bijverwarming kun je nooit even lekker opstoken als je t koud hebt

    BeantwoordenVerwijderen

Vast bedankt voor je reactie! Reageer je op een (iets) ouder bericht? Dan kan het zijn dat je reactie niet direct verschijnt, maar eerst even handmatig goedgekeurd moet worden. Dat doe ik dan uiteraard zo snel mogelijk!

Let op: reacties - hoe inhoudelijk gericht ze mogelijk ook zijn - met linkbuilding-linkjes worden zonder pardon verwijderd.

Delen