woensdag 19 april 2017

Wie volg jij?

Ik lees graag boeken, maar lees ook erg veel online. Ik heb een lijst met collega-bloggers die je gewoon kunt bijhouden in Blogger en daarnaast zijn er bloggers die ik op mijn manier minder makkelijk kan volgen (bijvoorbeeld alleen via abonnementen, waar ik dan niet altijd de juiste inloggegevens voor bij de hand heb), die bekijk ik dan meestal als ik eraan denk, of als ik de link weer in een rijtje bij een collega-blogger zie staan.

Daarnaast zijn er ook nog wel wat Amerikaanse blogs die ik af en toe lees, bijvoorbeeld Mr. Money Moustache, Getting Rich Slowly, Zen Habits en wat ik toevallig op andere manieren tegenkom. Wel merk ik dat ik vaak bij dezelfde namen uitkom, terwijl het juist ook zo leuk is om weer nieuwe blogs te ontdekken. Daarom dacht ik: laat ik jullie eens om hulp vragen!

Hebben jullie leuke leestips van blogs (én boeken) die een beetje in de categorie personal finance, je mooiste leven, bijzondere dingen, eenvoudig, minimalisme etc? Het liefst waarvan je ook echt zegt: die heeft voor mij een verschil gemaakt? Als je eigen blog daarbij hoort, mag je die hieronder natuurlijk ook delen!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

13 opmerkingen:

 1. Dat herken ik, dat je na een tijdje in dezelfde kringen blijft rondcirkelen en wel toe bent aan iets nieuws. Het blog dat mij het meest inspireerde was bewusteeenvoud.blogspot.nl De schrijfster is met dat blog gestopt (volgens mij nog wel online) en verder gegaan met project overvloed. Ik herkende bij haar de stappen in financiële bewustwording. Eerst ben je bezig met meer geld over te houden, vervolgens wordt je je bewuster van waar je geld naartoe gaat en of iemand daar wel beter van wordt. Tussendoor ook bewustwording over afval, voeding, milieu etc.
  Allemaal onderwerpen waar ik zelf ook over schrijf en door haar blog voelde ik me erg gesteund om ook mijn gedachtes daarover op papier te zetten.
  Op gebied van ouderschap vond ik mamanatuurlijk en Kiind magazine een verademing. Voor Kiind heb ik een keer een artikel geschreven. Als je googled op Kiind en mijn naam dan kom je er terecht.
  Mijn eigen blog heet anitasdagboek.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ken je naast de Amerikaanse blogs die je noemt Frugalwoods? Is ook een leuk consuminderblog

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik volg er heel veel en vind er ook veel leuk.
  Tips heb ik niet zo . Mocht ik er 1 tegenkomen of in mijn lijst vinden dan meld ik het hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Grappig, ik ben juist gestopt met meer nieuwe blogs volgen. Ik merk dat ik het steeds minder lees. Ik ben nu meer op forums te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik luister veel podcasts sinds een aantal maanden. Ik ben zelf groot fan van de podcast van Rich Roll, hij interviewt allerlei soorten mensen over verschillende onderwerpen met vaak heel veel diepgang (zijn podcasts duren dan ook een stuk langer dan gemiddeld maar ik luister ze gewoon in delen).

  Verder volg ik veel blogs over plantaardig eten maar daar ben jij niet naar op zoek als ik het goed lees.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn blog natuurlijk! ;-) www.jolandatoet.nl/blog

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi! Ik ben een paar weken geleden een blog gestart: www.geldvoornop.nl
  De blog gaat over besparen in het dagelijks leven en alles wat je overhoudt is 'geldvoornop'. Heb je nog tips voor een beginnende blogger?

  Groetjes,

  Rinette

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die jij leest, lees ik ook graag. Net als Frugalwoods, Light by Coco, Nourishing Minimalism, No Sidebar, Besabine (woont in Colombia en maakt geweldige foto's) en verder nog wat Noorse, Zero Waste-, ouderschaps- en vriendinnetjes blogs.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oww, als ik toch meer tijd had, wist ik het wel. Ik zou het liefst iedereen volgen die mij ook volgt... Nougoed, ik haal het vast nog eens in ;)...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het mooiste Boek om te lezen , waar je ook deze onderwerpen in tegenkomt :Personal finance , het mooiste leven , bijzondere dingen, eenvoudig , minimalisme, maar toch zo ruim ...
  pak de bijbel !

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh leuk! Ik volg ook the Dumpster Dog Blog (naar aanleiding van een berichtje van jou), wat blogs en YouTube kanalen:

  - Dave Ramsey (YouTube)
  - Be More With Less (blog: gaat over capsule wardrobes, waar ik zelf ook over blog)
  - Unfancy (blog: ook capsule wardrobes)
  - Exploring Alternatives (YouTube)
  - MissBeHelpful (YouTube)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Na 3 jaar afwezigheid ben ik ook weer begonnen met bloggen :)
  http://luxeofzuinig.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 13. heb een excel en had een rss tool met een hele berg aan blogs die ik lees. de laatste tijd luister ik echter vooral podcasts omdat ik hiermee alle wachttijd en reistijd nuttiger kan besteden. groet,

  BeantwoordenVerwijderen

Vast bedankt voor je reactie! Reageer je op een (iets) ouder bericht? Dan kan het zijn dat je reactie niet direct verschijnt, maar eerst even handmatig goedgekeurd moet worden. Dat doe ik dan uiteraard zo snel mogelijk!

Let op: reacties - hoe inhoudelijk gericht ze mogelijk ook zijn - met linkbuilding-linkjes worden zonder pardon verwijderd.

Delen