Doelen 2017

Het is toch bijzonder; je knippert twee keer met je ogen en het is alweer bijna oud en nieuw! Nu had ik eerder al een aantal doelen voor mezelf opgeschreven, maar die had ik hier nog niet gedeeld. Hoog tijd om dat eens te doen!

Allereerst: de financiële doelen. Ik heb een aantal potjes die ik weer bij wil vullen, namelijk:

 • Buffer
 • Zakelijk
 • Zorgverzekering (is net een bups vanaf voor de jaarpremie van 2017)
 • Dieren
 • Vakantie
 • Nieuwe huis
Voor de time being vind ik het sparen in deze potjes handig en ik heb voor elk van de potjes een gewenst spaarsaldo genoteerd in mijn Excelletje, maar ik heb eigenlijk maar één main goal en dat is mijn nettowaarde verhogen met 50%. Best een uitdaging, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat goed gaat komen. Zo niet: nóg beter gaat dan gepland! Het grootste deel hiervan wil ik sparen in mijn zakelijke pot. Daar heb ik nu al een mooi saldo in, maar als ik bedenk dat ik nog steeds even moet kijken naar een AOV en misschien nog wat extra qua pensioen wil doen, dan kan daar echt nog wel wat meer als buffer bij. En tegen de tijd dat ik het nodig heb voor het nieuwe huis, dan kan ik het altijd opnemen, omdat de belasting er tegen die tijd al over betaald is.

Hiermee hangt overigens samen dat ik ook in 2017 weer voor een knaljaar wil gaan. Ik heb dit jaar mijn omzetrecord gebroken en herhaal dat in 2017 graag nog eens. Dingen die daarvoor belangrijk zijn: productief werken, meer investeren (tijd/geld) in ontwikkeling, duidelijker grenzen stellen. Daarnaast heb ik een nieuw project op stapel staan, waar ik erg enthousiast over ben. Dat is iets war ik al jaren over denk, maar eigenlijk nog nooit wat mee gedaan heb. 2017 wordt het jaar dat dat wél gaat gebeuren!

Mijn tweede grote doel is mezelf blij maken. Daarvoor zijn een aantal dingen belangrijk, die ik zal verwerken in (bijna) elke maandplanning:
 • Reizen/weekendjes weg (nieuwe dingen zien en herinneringen maken!)
 • Huis verder opruimen en nog gezelliger maken
 • De 10K lopen! 
 • Gezonde levensstijl
 • Lezen
 • Goede dingen doen
Elke maand maak ik een lijstje met 'subdoelen', waarin ik dan de maand bekijk en bedenk in welke mate ik aan deze doelen aandacht wil besteden. Dat vertaal ik dan bijvoorbeeld in X keer sporten per maand, een omzet van X euro, het lezen van X boeken en het volgen van een workshop of het bekijken van een filmpje over een onderwerp dat al lang in m'n hoofd zit, maar waar ik steeds geen tijd voor neem. Een combinatie van kleine en grotere dingen. Dit doe ik al sinds net voor de vakantie en bevalt me erg goed.

Ik zal de doelen in de loop van het jaar verder uitwerken, want om ze te behalen, zal ik er ongetwijfeld behoorlijk regelmatig mee bezig zijn. Gevalletje 'Wordt Vervolgd' dus :)


Oh, en de korte samenvatting hiervan kun je in de linkerbalk op dit blog zien!

Waar ga jij je in 2017 voor inzetten?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

4 opmerkingen:

 1. Mooie doelen heb je! Succes met het behalen er van. Ik heb ook een aantal doelen voor 2017 gesteld, zowel financiële als persoonlijke doelen. Voor het eerst eigenlijk want tot nu toe deed ik er niet aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey wat leuk dat jij ook met maanddoelen gaat werken!!
  Ik ben benieuwd naar je eerste evaluatie en update...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het mooie doelen voor 2017. Je tijd goed verdelen is een van de meest belangrijke dingen om te verbeteren. Ik merk zelf dat als je je tijd goed verdeeld het werk ook beter gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie doelen en altijd fijn ze te stellen, dan kan je er lekker na toe werken en realiseren wordt dan realiteit ... voor het meerendeel zeker :-) Leuk dat je weer nieuwe motivatie en doelen heb nu aflossen het niet meer is.

  BeantwoordenVerwijderen

Vast bedankt voor je reactie! Reageer je op een (iets) ouder bericht? Dan kan het zijn dat je reactie niet direct verschijnt, maar eerst even handmatig goedgekeurd moet worden. Dat doe ik dan uiteraard zo snel mogelijk!

Let op: reacties - hoe inhoudelijk gericht ze mogelijk ook zijn - met linkbuilding-linkjes worden zonder pardon verwijderd.

Delen