Voordelig snacken

Nu ik probeer wat gezonder te leven, hoort daar natuurlijk ook wat gezonder eten bij. Qua avondeten e.d. zitten we hier al prima, het zijn meer de tussendoortjes die niet al te best zijn. We houden allebei wel van snoep en ik ben ook een enorme chipsvreter. Een zak per avond is eerder regel dan uitzondering.

Om te voorkomen dat ik continu naar de chips blijf grijpen (wat niet alleen ongezond is, maar ook nog behoorlijk duur), ben ik wat aan het experimenteren met gezonde(re) snacks. De afgelopen dagen heb ik mezelf al een aantal keer getrakteerd op een lekkere wrap, besmeerd met een dun laagje roomkaas en vervolgens bedekt met een flink slablad en drie plakjes achterham. Oprollen en eten: heerlijk! De tortilla’s kun je zelf bakken, maar heb ik voor een euro per acht gekocht, de sla komt van een krop van €0,60, de roomkaas is €1,69 voor een bakje waar je zeker zo’n 20 wraps mee kunt besmeren en de achterham had ik voor €2,20-30% gekocht. Daar zit genoeg in voor ongeveer 5-6 wraps. Als ik het zo optel is het met +- €0,50 per wrap niet supergoedkoop, maar beter, goedkoper en lekkerder dan chips.

Als ik iets langer de tijd heb, heb ik ook nog wat kipfilet in de vriezer staan dat ik ervoor kan bakken. Maar dan heb ik toch meer het gevoel dat het lunch oid moet zijn en niet een tussendoortje. Ook augurk met boterhamworst gaat er goed in, dat is met +- €0,60 per 12 ‘setjes’ wel weer een stuk voordeliger. Dit zal allemaal ongetwijfeld nog niet zo verstandig zijn als bijvoorbeeld een stukje roggebrood met Slankie, maar het mag van mij toch ook wel lekker zijn.

Wat zijn jullie favoriete budgetvriendelijke én gezonde snacks?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

10 Comments
  1. Zelf chips maken. Echt super lekker is dat 🙂

    En gewoon goed ontbijten en lunchen zodat je geen zin hebt in snacken 🙂

    En oooh, niet heel goedkoop maar zelf van die peppadews vullen met roomkaas…. heerlijk!

  2. Mijn favoriet zijn cherrytomaatjes en gewoon stukjes komkommer. Af en toe japanse mix (zak euroshopper is 0,49 cent, en lekker en beter dan chips)

  3. Tip om te snacken, maar dan voor het eten:
    wij hebben geen frietpan en gaan af en toe naar de snackbar. Als gezondere en goedkopere variant kopen we een zak overfrites, en als die in de oven gaan kunnen gelijk onze zelfgemaakte kip-nuggets (van echte kipfilet) erbij. Veel gezonder dus omdat ze niet worden gefrituurd. Laat maar weten als je het recept wilt, is echt een aanrader!

  4. Toastjes met rode pesto en lach niet: appelschijfjes besmeerd met pindakaas!
    Echt supper lekker.

    Hele leuke blog heb je trouwens, echt een inspiratie voor mij!
    Groetjes,

  5. Hummus 🙂

    http://www.google.ca/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=hummus

    I soak dried chickpeas, cook them with some baking soda (just a bit to soften them) and some flavourings in a boiling pot

    Then I drain the chickpeas, mush them up in a grinder, add some olive oil (not a lot), lemon, salt, and spices (paprika or za'taar spice) and then spread it on some homemade pita bread.

    It's REALLY filling and delicious, even as a meal.

  6. Popcorn! Je kunt ook als tussendoortje een schaaltje magere yoghurt eten. Vult goed doordat er eiwitten in zitten en het bevat weinig vet. Wil je afvallen dan moet je voorlopig alles waar "worst" achter staat laten staan. Misschien kun je zelfs leren om door de week 's avonds niets te nemen en dan alleen in het weekend?
    De Gewichtsconsulente
    P.s. Frisdrank=liquid candy….

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.