Hebben failliete banken nog geld van jou?

Geld terug van de DNB

Toen Icesave ergens in 2008 (?) over de kop ging, had ik daar zo’n €7000 staan. En reken maar dat ik dat terug wilde. Ik was blij dat ik het op dat moment niet nodig had, maar geen haar op m’n hoofd die eraan dacht om het maar te laten zitten. Logisch, niet? Blijkbaar niet, want er zijn op dit moment nog heel veel spaarders die hun geld wél gewoon bij failliete banken laten liggen!

DNB trekt aan de bel

Volgens De Nederlandse Bank zijn er nog duizenden spaarders, voormalige klanten van failliete banken als DSB, Icesave, Van der Hoop Bankiers en Indover, die nog geld van hen tegoed hebben. In totaal zou het gaan om een bedrag van ongeveer 700.000 euro. Best wel de moeite dus!

Het gaat met name om een vergoeding voor de misgelopen rente, die voor sommige mensen op kon lopen tot maar liefst 1000 euro of meer.

Goed dat je het zegt!

Nu denk je misschien: wat fijn dat de DNB dit even meldt. Dat vond ik ook. Een erg sympathieke actie. Tot ik dus even verderop lees dat mensen deze vergoeding konden claimen tot vorige week. En nu is het te laat. Nu gaat die zeven ton terug naar de schatkist. Grotendeels dan, want er is nog een kleine kans dat je de vergoeding wél krijgt, als het maar om een klein bedrag zou gaan. Als je denkt dat je daarvoor in aanmerking komt, kun je het altijd nog even proberen. Helaas hebben ze niet gewoon een handige tool om het allemaal wat concreter te maken.

Volgens mij kom ik hier zelf niet voor in aanmerking. Ik had mijn geld vrij snel terug en ontving hierover toen ook nog rente tot het moment dat ik er niet meer bij kon. Bovendien moet je dan recht hebben op 10 euro of meer. Ik vind het wel prima, want met dit verhaal was ik inmiddels écht wel klaar.

Heb jij misschien nog geld tegoed van een van deze banken?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

5 Comments
  1. Toen ik het las, dacht ik ook van: het zal wel grotendeels om mensen gaan die nog vijf of zeven euro tegoed hadden, en die dachten: ach, al dat gedoe voor zeven euro, laat maar zitten.

    Nu ik bij jou lees, dat er ook mogelijk mensen tussen zitten die nog duizend euro tegoed hadden, dan denk ik toch, dat die dat geld misschien wel terug hadden moeten vragen. Is voor de meeste mensen toch wel een substantieel bedrag. En als het dat voor jou niet is, dan ben je vast rijk genoeg om een assistent te hebben die het dan even voor je zou kunnen doen… Ach ja.

  2. Gelukkig niet. Wij zijn nooit in zee gegaan met dit soort banken, alleen maar met de ‘standaard’ Nederlandse banken. Waar overigens heel veel mensen ook problemen mee hebben en die zeker niet heilig maar wel wat stabieler zijn.

  3. Heb de aanvraag bekeken snel en simpel met je digid ik helaas niets terug mijn moeder zat net boven de tien euro en daardoor kregen mijn meiden t geld. (Ze had vtv ook niet gedacht dat ze iets zou krijgen en direct aangegeven dat als er nog iets kwam dit allemaal voor mijn meiden was)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.