Planner Review: Flow Planners Agenda 2018

Flow Planners Agenda 2018

Als je een nieuwe planner wilt, dan heb je meer keuze dan ooit. Dat is handig, maar het maakt kiezen ook wat ingewikkeld. Waar ga je voor? Nu ik de laatste maanden van het jaar met een planner heb gewerkt en toch merk hoeveel focus het me geeft, besloot ik mijn kanshebbers eens van dichtbij te bekijken. Dat deed ik de afgelopen zondagen al voor de Purpuz Planner en de niet-gedateerde Happiness Planner. En nu heb ik wederom een pareltje te pakken: de Flow Planners Agenda 2018.

Het verhaal achter de Flow Planners Agenda 2018

Misschien denk je nu wel: die ken ik helemaal niet! En dat kan heel goed kloppen. Deze agenda is ontwikkeld door Marloes de Jong van het bedrijf Flow Planners. Drie jaar geleden kwam ze al op het idee om een eigen planner uit te brengen. Dat moest er eentje worden die bij uitstek geschikt is om de wat meer chaotische medemens – waar ze zichzelf ook onder schaart – te helpen met meer orde, structuur en overzicht. Een soort externe harde schijf, die al die losse briefjes, agenda’s en ideeën kan opslaan. En dat is de Flow Planners Agenda 2018 geworden. De allereerste agenda van Flow Planners!

Praktische informatie

❤ Nederlandstalig
❤ Twee werkdagen per pagina, zaterdag en zondag zijn gecombineerd. Elke pagina heeft daarnaast aparte vakjes voor ’taken thuis’, ’taken werk’, ‘bellijst’, ‘free your mind’ en – wat ik eerder al een keer miste – voorgedrukte flesjes om aan te geven hoeveel water je gedronken hebt!
❤ De dagen beginnen met twee regels voor notities. Daarna worden ze ingedeeld van 8.00 tot 20.00, met schrijfruimte per half uur.
❤ Met datum en weeknummer op elke pagina. Ook heeft elke pagina een maandkalender. Overigens kun je hem nu al (bijna) gebruiken; week 50-52 van 2017 staan er ook in!
❤ Elke week begint met een lijstje met taken, een boodschappenlijstje, 1-3 weekdoelen, persoonlijke focuspunten en zelfs een maaltijdplanning!
❤ Twee handige bladwijzerlintjes
❤ Ruimte voor een vision board
❤ Met pagina’s voor een terugblik op 2017 en je plan voor 2018. Denk aan het invullen van de doelen die je wilt bereiken, evenementen die je wilt bijwonen, adviezen voor jezelf, dagelijkse gewoontes die je graag wilt aanleren, met wie je wilt samenwerken, enzovoorts. Hierbij is onderscheid gemaakt tussen persoonlijk en zakelijk.
❤ Met harde spiraalkaft en een handig transparant insteekmapje achterin
❤ Om de vier weken heb je een aantal pagina’s de ruimte om je ritten- en urenregistratie in te vullen.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Looks

Toen ik hem uitpakte kon ik het niet laten een paar vreugdekreetjes te slaken: hij is gewoon écht mooi. De Flow Planner heeft een vrij stevige cover, die vooral roze is. Aan de binnenkant wordt roze afgewisseld met mintgroen. Dankzij de grote spiraal kun je de pagina’s makkelijk omslaan. En wat ik zelf een pluspunt vind: de buitenkant mag van mij wel mooi zijn, maar de binnenkant heb ik graag overzichtelijk. Dat is hierbij het geval. En omdat foto’s wat meer zeggen dan woorden, heb ik hiervan ook maar meteen even een mooie gallery gemaakt 🙂

Flow Planners Agenda 2018
Pluspunt één: de agenda is leuk om te zien! De cover is van stevig karton, de ringband maakt het omslaan heel gemakkelijk.
Voorin de agenda vind je tips om de agenda zo goed mogelijk te kunnen gebruiken
Reflectie is uiteraard ook belangrijk, daarom begint deze planner met een terugblik op het jaar 2017
In de Flow Planners Agenda kun je eenvoudig je urenregistratie kwijt
Ook je rittenregistratie kun je hierin kwijt. Handig als je ook zakelijk rijdt met je privé-auto
De agenda staat vol handige tips, met name gericht op het ondernemerschap

Je kunt elke week plannen, van werk tot wat je wilt gaan eten
Zo ziet de indeling eruit; bovenin zie je een werkdag, het weekend is onderverdeeld in twee helften
Dit is toch wel één van mijn favoriete features: per dag aan kunnen geven hoeveel water je drinkt
Veel ruimte voor notities, mindmaps en meer

Bijzonderheden

Wat ik aan deze planner bijzonder vind, is dat hij persoonlijk en zakelijk met elkaar combineert. Ik ben ondernemer. In dat kleine zinnetje staat het eigenlijk allebei al: persoonlijk en zakelijk. Ik heb doelen voor mijn bedrijf, maar tegelijkertijd moet ik ook gewoon bedenken welke boodschappen er gedaan moeten worden en wat ik de hele week op tafel zet. En wil ik mezelf motiveren om ook op persoonlijk vlak mezelf te ontwikkelen. Nu kun je in principe elke agenda daarop aanpassen, maar als het al voor je gedaan is, dan vind ik dat wel een pluspunt. Dan krijg je inderdaad één product, waarin je alles kwijt kunt. En dat scheelt slepen én een hoop chaos.

Ook het weekoverzicht vind ik prettig. Omdat je twee dagen per bladzijde heb, heb je niet de hele week in één overzicht. Door echter wel een soort ‘wekelijkse check-in’ toe te voegen, heb je alles wat je voor een week moet weten mooi op één pagina.

Deze agenda is relatief dik, maar dat komt ook omdat er gewoon héél veel schrijfruimte in zit. Naast de verschillende vakjes per dag en week, heb je ook op verschillende andere plekken nog gewone schrijfruimte, ruimte voor een mindmap of de mogelijkheid om flink te brainstormen. En je kunt er dus zelfs een vision board in maken, dat heb ik nog nooit eerder gezien. Wel een briljant idee, want dan zie je dat immers nóg vaker! Overigens vind ik hem qua gewicht niet veel verschillen van de Purpuz of de ongedateerde Happiness Planner.

Ook heel leuk: ik kreeg de agenda heel netjes ingepakt (zie ook de gallery), met een leuk bedankkaartje eraan. Zelfs als je hem voor jezelf koopt, geeft dat nog het gevoel van een cadeautje!

Oordeel

Ik moet zeggen: ik ben enthousiast. Nu is het natuurlijk ook wel erg toevallig dat deze agenda net biedt wat ik bij de andere twee exemplaren miste: zo’n watermeter en voldoende schrijfruimte. Daarmee scoor je bij mij natuurlijk punten!

Voor mezelf is bijvoorbeeld de uren- en rittenregistratie wat minder relevant. Die ruimte kan ik echter ook prima voor andere dingen gebruiken en ik kan me voorstellen dat dit voor veel gebruikers juist wel een ontzettend pluspunt is. Toen ik nog wel mijn kilometers bijhield, was het echt een kwestie van heel veel briefjes bij elkaar leggen en puzzelen tot ik een kloppend overzicht had…

Dit is wel echt een planner waar je letterlijk alles in kwijt kunt, tot een vision board aan toe. Andere pluspunten zijn de leuke tips van andere mensen die elk kwartaal gegeven worden en – vind ik dan, ik weet dat niet iedereen hier dol op is – de inspirerende quotes op elke pagina. En hij is overzichtelijk, heeft gewoon strakke lijntjes en geen onnodige poespas. Dat vind ik wel fijn: dan blijft de focus in ieder geval waar hij moet zijn, op mijn plan.

Al met al is dit dus een mooie planner. Eentje die je volgens mij probleemloos door het nieuwe jaar kan loodsen 🙂

Cadeautje!

En daarom heb ik nog een leuk nieuwtje… Kun jij nu écht nog een goede, praktische én mooie planner gebruiken en ben je ook enthousiast geworden over de Flow Planners Agenda 2018? Dan heb ik goed nieuws voor je! Ik mag er namelijk eentje weggeven! Als jij kans wilt maken op deze mooie planner, laat dan hieronder even weten dat jij hem wel kunt gebruiken. In de nieuwe blog van vrijdag maak ik de winnaar bekend.

Update 16-12-2017: De prijsuitreiking is inmiddels geweest! Niet gewonnen? De onderstaande kortingscode loopt nog héél even door, maar zolang de voorraad strekt.

En wil je sowieso zeker zijn van een eigen exemplaar, dan kun je hem via Flow Planners met korting bestellen. Als je bij het afrekenen de code ‘LEKKERLEVEN‘ invoert, dan krijg je 10% korting! Mooi geregeld, toch?! Deze actie is geldig tot en met 31 januari 2018.

Volgens mij is dit een behoorlijk complete planner; ik kan even niet bedenken wat ik er nog meer in zou willen zien. Wat mag wat jou betreft nog toegevoegd worden aan een planner?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

59 Comments
 1. Ik wil graag meedoen met deze winactie. Ik heb nog steeds geen agenda voor 2018 gekocht. Dit klinkt als een perfecte planner, dus ik zou hem graag proberen. Wat er nog mist, zou ik zo snel niet weten, dan moet ik hem eerst gebruikt hebben. Wel koop ik anders een agenda die één dag per pagina heeft, dus dat mis ik wel een beetje. Wat ik handig vind: de ringband, het ruime formaat, voldoende ruimte om te schrijven en de invullijstjes. Ook ben ik erg benieuwd naar de combinatie privé en zakelijk!

 2. Wat leuk dat je er eentje weg mag geven!! Ik word ook wel enthousiast als ik het zo lees, maar ‘helaas’heb ik al 2! planenrs voor 2018 (mijn bullet journal + daily greatness), dus ik doe even niet mee, want ik weet al dat ik hem niet voldoende ga gebruiken. Wat ik wel ga doen is deze actie even onder de aandacht brengen bij anderen 😉

 3. Ik volg met name je planner reviews met veel interesse en dat van die vreugdekreetjes zou ik ook hebben bij deze mooie en handige planner.
  Ik doe graat mee met de winactie…

 4. Super graag zou ik mee willen doen het zou mijn eerste zijn omdat ik het gewoon weg niet kan betalen word enthousiast alleen al als ik de pracht exemplaar zie

 5. Ik doe graag mee met de winactie. ?

  Wat een vrolijke planner! De meesten hebben toch vaak sombere kleuren. Maaltijden plannen in je agenda lijkt me trouwens ook ideaal. En drinken inderdaad, ik vergeet ook om genoeg te drinken als ik het druk heb xD.

 6. Wauw! Wat een mooie en praktische planner! En wat leuk dat je er eentje weg gaat geven.
  Ik begin 1 januari met een nieuwe baan, waarbij ik veel zelfstandig werkzaamheden moet gaan plannen.
  Hier zou ik hem goed voor kunnen gebruiken, dus ik doe graag mee met de win actie!

 7. Leuke actie! Ik doe graag mee, ik heb al meerdere planners uitgeprobeerd maar ben nog steeds op zoek naar een geschikte planner waar ik alles in kwijt kan.

 8. Ik zou graag ook mee willen doet met de winactie ik zou hem graag voor mijn lieve hard werkende mama willen winnen zou een leuk kerst ceaudo zijn

 9. Ik doe graag mee! Ik ben al jaren op zoek naar een goede agenda/planner waar ik ALLES in kwijt kan. Nu is mijn bureau een, georganiseerde, chaos van gezinsagenda, to do lijstjes, losse briefjes met boek-film-theater-website ’s om te onthouden, wensen, ideeën, boodschaplijstjes en huishoudelijke klussen. Orde op mijn bureau zou heerlijk zijn!

 10. Ook ik doe graag mee met de winactie. Deze agenda combineert de zaken die ik belangrijk vindt in een agenda. Met name ruimte voor afspraken, maar ook ruimte voor persoonlijke overpeinzingen. Oh ja, vergeet ik bijna de waterflesjes.

 11. Dag
  Wat een fijne planner zeg! Die kan ik goed gebruiken. Ik werk nu veel met geeltjes. Echt geschikt voor mij dus! Graag doe ik mee.
  Groet Reina

 12. Zelf heb ik deze geweldige agenda al…maar zou hem zo graag aan mijn zus Gabrielle van der Wel kado willen doen met de kerst…ze werkt zo hard voor hun eigen bedrijf met drie kindjes op rij!! Ze kan wel wat orde en structuur gebruiken!

 13. Prachtig! Ik vind ‘m zelf wel erg prijzig (zelfs met korting?)
  Om zoveel geld voor mezelf uit te geven vind ik lastig.
  Ik heb al een agenda voor 2018, alleen ik vind ‘m nu al weer eigenlijk te saai en nét niet wat ik wil in het gebruik. In de praktijk heb ik te weinig schrijfruimte!
  Daarom wil ik toch wel graag meedoen met de winactie ?

  1. Dat kan ik me best voorstellen! Zeker als je een planner vergelijkt met een agenda, dan is het toch een behoorlijk verschil in prijs. Ik heb nu een aantal planners gereviewed en die zitten eigenlijk allemaal wel wat rond dezelfde prijs, maar het blijft een heel bedrag.

 14. Dankjewel Adine, uiteraard ben ik begonnen met de voorbereidingen van deze agenda…ik ben er helemaal enthiousiast over…ik zou hem graag als verrassing aan mijn zus willen geven…
  Ze zal dit erg waarderen met haar drukke bestaan xxx

 15. Ik ben pas begonnen in een bujo. Vind dit toch heel bewerkelijk! Deze planner lijkt me ideaal. Genoeg ruimte en lekker praktisch. Ik waag graag een kansje!

 16. Mooie agenda. Ik loot graag mee, aangezien ik nog geen agenda heb voor 2018 en deze ook als bujo kan worden gebruikt door mij. Superactie.

 17. Wat een super leuke planner! Moest nog een agenda voor 2018 maar wilde ook een bulletjoural dus ik zeg win win, is mijn man ook weer blij dat ik geen 2 dingen laat slingeren ?

 18. Aan de hand van jouw reviews (echt leuk om te lezen en zien!) had ik bijna de PurPuz Planner gekocht… maar ik heb nu toch besloten om over te gaan op de Flow Planner. Ik noteer nog altijd mijn uren en ritten braaf met de hand op losse blaadjes, die ik vervolgens weleens kwijt raak. Met de Flow Planner is dat probleem meteen opgelost. Hiernaast gebruik ik altijd een aparte maaltijd planner – super handig dat dit ook in deze planner zit! Tenslotte vind ik de mogelijkheid om de hoeveelheid water die je drinkt bij te houden ook een goede – vooral voor bewustwording! Daarom doe ik dan ook graag mee met jouw winactie!

 19. Wat een handige planner, je laat me twijfelen of ik dit jaar een bullet journal ga beginnen of deze ga kopen. Het lijkt zo handig om school, werk en bloggen te kunnen combineren.

 20. Spiraal vind ik erg handig, maar die flesjes onzin. Het grootste nadeel vind ik die kinderachtige kleurtjes. Het zijn geen kinderen die ‘m gebruiken, dus doe ‘m niet in ’t roze.
  Nee, deze ga ik zeker niet kopen om de kleuren, maar verder vind ik ‘m er top uitzien.

 21. ja!! ik wil heel graag meedoen aan de win actie. Wat is deze planner leuk! Ik zou dit erg graag proberen om meer structuur te krijgen… gebleken is dat ik niet voldoende discipline heb voor een BJ, maar denk nog steeds dat deze wijze van plannen veel rust geeft. Ik zou dan ook graag deze gezellige planner winnen.

 22. Ik zou graag kans maken op deze mooie Flow planner. Vooral nu met een 3-jarige peuter, een baby op komst, oud en ouders die in scheiding liggen is planning iets wat ik goed kan gebruiken.
  En wat is hij prachtig.

 23. Ik doe ook graag mee! Zou graag uitproberen of een dergelijke planner helpt iets bewuster bezig te zijn met het plannen en vooral uitvoeren van de projecten waar ik privé en zakelijk mee bezig ben.

 24. Zou deze dan ook voor mij een bijna perfecte zijn?! ☺Daar lijkt het wel op. Dank voor je duidelijke review en fijn met afbeeldingen. Ben enthousiast en doe graag mee;-)

 25. Wat een uitgebreide planner. Echt iets voor mij. Het geeft hopelijk meer overzicht en kan alles bij elkaar houden. Hou ik meer tijd over en loop ik niet eindeloos te zoeken waar ik nou dat ene lijstje heb gelaten.

 26. Heerlijk om privé en zakelijk in één planner te kunnen combineren. Aangezien ik veelal vanuit huis werk, loopt dit nog wel eens door elkaar heen. Op zich niet erg, heeft ook voordelen, maar voor het overzicht op papier lijkt dit me heerlijk! Ik loot dus graag mee :).

 27. Wat een mooie planner, zou hem dolgraag willen winnen. Merk toch dat mijn hoofd een beetje overloopt de laatste tijd. Dus zo’n mooie planner zal het vast een stuk beter maken. ?

 28. Dat klinkt ideaal, ik moet veel opschrijven om het overzicht te houden. Maar door de hoeveelheid losse papiertjes verlies ik alsnog vaak het overzicht. Ik kan hem zeker goed gebruiken dus en ding graag mee!

 29. Oh wauw!! Ik zou hem heel graag willen winnen:) ik heb het afgelopen jaar de passion planner gebruikt en deze is een super mooi vervolg! Geweldig al die extra ruimte om alles te ordenen. Mijn werk, studie, kinderen en hun sport en mijn hobby’s, een compleet overzicht bij elkaar

 30. Wat een mooie planner! Ik zou hem heel graag winnen. Ik gebruik nu een gezinsplanner maar deze is echt te beperkt voor al onze wensen. Lijkt me heel fijn om deze te testen en wat ziet hij er fantastisch uit!

 31. Ik zou de planner heel graag willen winnen voor mijn dochter. Zij moest noodgedwongen een tussenjaar nemen in haar studie en ze heeft de stap gewaagd om een eigen bedrijfje te beginnen, Shareon. Een spannende, moedige stap. Het geeft haar heel veel inspiratie en energie en de flow planner agenda wil ze dolgraag met Kerst. Ze krijgt hem sowieso maar het zou leuk zijn via deze weg!

 32. Heel mooi! Maar ik blijf bij mijn happy Planner. Werk/privé in balans, minder lijntjes (waar je tussen moet blijven ?) en je kan toevoegen wat je wil. Leuke reviews, ik ben fan!

 33. Ik zou graag ook mee willen doen. Wat een prachtige agenda. Dit jaar heb ik de passion planner gebruikt. Alleen voor linkshandigen vind ik een spiraal makkelijker met schrijven. Ik heb nog geen andere agenda voor volgend jaar, maar deze zou zeker geschikt zijn.

 34. Deze planner ziet er veelbelovend uit! Ik heb zelf nog nooit met een planner gewerkt. Eens moet de eerste keer zijn, doe dus graag mee ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.