Een Liebster Award!

Liebster Award gewonnen

Als je het hebt over het jaar goed beginnen… Een week of wat geleden kreeg ik bericht van Anja van Minimalist Dutchie; zij had mij genomineerd voor een heuse Liebster Award! Deze virtuele award is bedoeld om de mensen achter verschillende blogs beter te leren kennen. Je kunt ervoor genomineerd worden als iemand je blog leuk, mooi en interessant vindt. Die kan ik mooi in m’n zak steken 🙂 Bedankt, Anja!

Hoe werkt het?

De Liebster Award kent een aantal regels. Nu ben ik zelf niet zo van de regels, dus normaal had ik het misschien bij een bedankje gehouden. Maar: ik vond het ontzettend leuk om de uitwerking van Anja te lezen, dus dacht dit keer: ‘Waarom niet?’

De regels van een Liebster Award zijn:

 1. Bedank diegene die jou genomineerd heeft en plaats een link naar zijn/haar blog (zie hierboven!)
 2. Beantwoord de vragen die gesteld zijn door diegene die jou genomineerd heeft (zie hieronder)
 3. Maak een lijstje met nieuwe vragen voor de bloggers die jij gaat nomineren (zie nog iets verder hieronder)
 4. Maak een lijst met blogs die jij nomineert (en nog een beetje verder naar onder)
 5. Stel de blogs die jij nomineert op de hoogte (dat doe ik straks)
 6. Benoem de regels zodat de genomineerden weten wat er verwacht wordt (zie hier :-))
 7. Plaats een foto van de award op je blog (ik moet nog even kijken hoe ik dit voor elkaar krijg)
Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Vragen aan mij

De vragen die Anja mij stelde, mét de antwoorden:

Als je met wie dan ook ter wereld (’n levend persoon) uit eten mocht gaan, met wie is dat dan, en waarom?

‘Een levend persoon’ beperkt de keuze een klein beetje 😉 Hier schiet me niet meteen een antwoord te binnen. Ik denk aan Oprah, Bill Clinton of Tony Robbins, omdat die gewoon enorm inspirerende levensverhalen hebben. Maar voor een hele avond, mag een beetje luchtigheid ook wel. Dan denk ik bijvoorbeeld aan Will Smith. Niet omdat ik die zo grappig vind in The Fresh Prince, maar omdat die écht wel iets te vertellen heeft. Ik ga toch voor Oprah. Een avondje vrouwenpower 😉

Hoe ziet jouw ideale verjaardag eruit?

Moet dat dan ook mijn eigen verjaardag zijn? Zo ja, dan is die vooral stressloos, met genoeg lekker eten en drinken, waarbij ik zelf ook de kans heb om gewoon met verschillende mensen kan praten en waarbij iedereen aanwezig is en het ook leuk heeft met elkaar. Mijn laatste verjaardag kwam daar overigens héél dicht bij!

Welk item zou je maar heel moeilijk weg kunnen doen en waarom?

Mijn auto! Die geeft me echt een gevoel van vrijheid en wie me een beetje kent, weet dat dat voor mij heel belangrijk is. Verder hecht ik me niet zo heel erg aan spullen en ik denk dat ik wel zonder de meeste dingen kan, als het écht zou moeten.

Waarvoor in het leven ben je het meest dankbaar?

Het klinkt wat corny, maar dan kom ik toch uit op hoe goed vriend en ik het samen hebben. En als het echt iets compleet persoonlijks moet zijn; mijn optimisme/(meestal) positieve houding. Die heeft me al door een hoop shit heen geholpen! Daarnaast weet ik ook mijn gezondheid steeds meer op prijs te stellen. Ik zie om me heen steeds vaker voorbeelden van dat dit niet vanzelfsprekend is.

Welk boek heb je het laatst gelezen?

Het laatst UIT-gelezen is de 4 Hour Work Week van Tim Ferris. Het laatst IN gelezen is Steeds Leuker van Jelle Hermus, het brein achter SoChicken (daarover later deze week meer trouwens!). Ik heb momenteel overigens echt een enorme berg boeken liggen om te lezen, want ik ben weer lid geworden van de bibliotheek. Tip als je dat ook overweegt: bij ons (in Friesland) hebben ze ook een abonnement van 3 maanden. Kost je €12,50 voor die hele periode en het abonnement wordt automatisch beëindigd. Heerlijk om die donkere maanden wat mee door te komen!

Genomineerden

Zo! Dan is het nu tijd voor de mensen die ik nomineer 🙂 Het is bijna onmogelijk om mijn keuzes te beperken tot vier 5, maar ik doe mijn best.

Sjoukje van Meer Geld, Minder Stress. Omdat ik het ontzettend knap vind om te zien hoe zij binnen no time een enorm succesvol blog heeft neergezet.

Chris van The Pursuit of HOT blog. De combinatie van humor en een goed onderwerp (financieel onafhankelijk worden) doet het bij mij altijd goed!

Eline van Mergendise. Eerder vertelde zij hier al hoe ze met vijf personen rondkomt van een bedrag dat 300 euro onder de bijstandsnorm ligt. Dat vind ik op zich al een prestatie, maar hoe ze de laatste maanden werkt aan haar blog vind ik ook zeker een pluim waard!

Marjan van The Happy Financial. Marjan is (was, nu fulltime blogger!) accountant en weet lastige boekhoudkundige dingen in normaal Nederlands te vertalen. Bovendien is ze ook nog eens hartstikke aardig!

Mariimma van Mariimma. Zij is ook ondernemer, heeft behoorlijke veranderingen doorgemaakt en houdt zich een beetje met dezelfde dingen bezig als ik. Ik doe daar eigenlijk altijd weer leuke ideeën op!

Vragen voor de genomineerden

We zijn er bijna! Alleen nog de vragen voor de genomineerden. ‘Alleen nog’, zegt ze dan, alsof je na dit soort vragen aan kunt komen met ‘Wat is je favoriete kleur?’. Ik heb er even op gebroed en kom uit op deze vijf vragen:

 1. Als je vandaag een tabletje kon nemen, waardoor je morgen wakker werd met één nieuwe vaardigheid of eigenschap. Waar zou je dan voor kiezen?
 2. Wat is het engste dat je ooit gedaan hebt?
 3. Als je een gratis reis kon krijgen naar één plek ter wereld, waar zou je dan voor kiezen?
 4. Waar droom je van?
 5. Als je mensen één tip mocht geven, over welk onderwerp dan ook, wat zou het dan zijn?

Overigens ga ik binnenkort aan de slag met een blogroll, want wat mij betreft zijn er nog véél meer bloggers die echt de moeite waard zijn!

Ik vond het heel leuk om deze vragen te beantwoorden én nieuwe vragen te bedenken! Wat is de leukste vraag die jou ooit gesteld is? En verrast iets van de antwoorden jou?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

18 Comments
 1. Hee bedankt voor het compliment…!!

  Ik ben niet zo heel erg van de award blogs eigenlijk. Maar je vragen zijn leuk… dus ik ga het overwegen om erop in te gaan…

  🙂

  1. Haha, dat was ongeveer precies mijn eerste reactie! Tot ik dus én leuke antwoorden op leuke vragen las én zag dat mij ook leuke vragen gesteld werden. Voel je dus vooral vrij om het compliment in ontvangst te nemen en er verder niets mee te doen (hoewel ik natuurlijk wel heel erg benieuwd ben naar jouw antwoorden!).

 2. Wat leuk dat je genomineerd bent! Deze award gaat al zo lang de rondte in bloggersland. Ik weet nog dat ik ‘m ook een keer kreeg toen ik net begon met bloggen (inmiddels alweer een jaar of 7 geleden)! Ik deel je keuze voor Oprah, LOVEEEEE her!!

 3. Fijn hè een beetje erkenning op z’n tijd! Congrats! Leuk om je zo wat beter te leren kennen. En een goede relatie met de man is niet corny joh, juist supermooi! En tegenwoordig uniek…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.