BENL FIRE Meetup in Utrecht

BENL FIRE Meetup

Gisteren vond alweer de zesde BENL FIRE Meetup plaats. Dit keer was het in Utrecht en dat was qua afstand voor mij beter te doen dan Leuven, dus ik besloot me ook aan te melden. En vrij kort na die aanmelding, werd gevraagd of ik niet een presentatie wilde geven over geld verdienen met je blog. Ontzettend leuk dat dat gevraagd wordt natuurlijk, maar presenteren is niet mijn sterkste kant. Ik ben zelfs vrij succesvol in het ontwijken van presenteren. Maar: ik zou het bést heel fijn vinden om het wél te goed te kunnen. En over bloggen en geld verdienen met je blog kán ik in principe de hele dag praten. Bovendien wilde ik wat meer uit mijn comfortzone stappen. En als zo’n kans zich voordoet, moet je die natuurlijk wel serieus overwegen. Ik zei dus toch ‘ja’, en zo geschiedde.

Mooi uitje

Ik wist vooraf natuurlijk écht niet wat ik moest verwachten. Bovendien had ik me om de bijeenkomst zelf niet eens heel druk gemaakt; ik zat met mijn hoofd vooral bij het presenteren. Wat overigens óók nog in het Engels moest. En in principe werk ik de hele dag in het Engels, maar dat is wél op schrift. Toch wat anders dan wanneer je ineens moet praten.

Hoewel vriend niet speciaal ‘into’ FI is, vond hij mijn praatje wel een hele goede reden om mee te gaan, dus we gingen gisteren gezellig samen die kant op.

En wat was het leuk!!

Vriendelijke en open mensen, met heel veel goede ideeën. Wij hebben nog niet eens de hele dag meegemaakt, maar ik heb al weer meer dan genoeg onderzoeksmateriaal voor de komende tijd 🙂

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Interessante presentaties

De dag begon met wat mingling; er was plek, eten en drinken en iedereen liep een beetje rond om praatjes te maken met iedereen. Ik sprak onder meer Geldnerd, Chris van The Pursuit of HOT, Krisp van Spekvet.com, Joost van Indefruitboomgaard, Lonneke, Gelddromer, Niettot71, Geld is Tijd, Cheesy Finance, Meike van de podcast Rijker Leven en een aantal niet-bloggers.

Daarna volgden de presentaties; ik mocht als eerste (fijn voor de zenuwen en praktisch omdat we niet de hele dag konden blijven). En hoewel ik best een paar keer m’n tekst kwijt was en de helft van m’n verhaal per ongeluk had overgeslagen, ben ik toch blij dat ik het gedaan heb. Ik kreeg heel veel leuke vragen en positieve reacties en heb nu in ieder geval weer een keer geoefend 🙂

Vervolgens vertelde Daphne over crowdfunding. Zij doet dit al een jaar of 7 en heeft bovendien voor een crowdfundingplatform gewerkt. Met investeringen in net wat minder dan 600 projecten weet ze inmiddels wel waar ze over praat. Heel interessant; hoewel ik eigenlijk wel een beetje klaar was met crowdfunding, staat die deur nu tóch weer op een kier.

Hierna volgde een groepsdiscussie en een presentatie over onderhandelen van Chris, van The Pursuit of HOT. Helaas moesten wij nu al vertrekken, maar Chris vertelde me dat veel van die info ook te vinden was in zijn laatste blogs. Die ga ik dus dit weekend even doorspitten!

Voor herhaling vatbaar

Ondanks het feit dat we er niet de hele dag bij waren, vond ik het echt heel leuk en zeker voor herhaling vatbaar. Het is echt fijn om wat nieuwe ideeën op te kunnen doen en gewoon met mensen te kunnen praten over dit soort zaken. En iedereen heeft in grote lijnen dezelfde interesse. De één doet het via beleggen, de ander investeert in vastgoed en weer een ander let gewoon op de kosten. Maar het idee is hetzelfde; financieel onafhankelijk worden en – om dan maar een collega-blogger te quoten – niet tot je 71e aan het werk te moeten.

Als je dus de kans krijgt om nummer 7 (of een volgende editie) bij te wonen: zéker doen. Het is echt een heel fijn sfeertje, niets moet, alles mag en de mensen zijn écht heel leuk. Bovendien leer je er echt een hoop van. En er is meer dan genoeg eten, had ik dat al gezegd? De moeite waard om even achter je scherm vandaan te kruipen 😉

Ben jij wel eens bij een BENL FIRE Meetup geweest?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

24 Comments
 1. En toch vond ik het heel stoer dat je voor 48 personen een presentatie hebt gegeven! Ik weet zeker dat meer dan 80% van het publiek (en de lezers) het niet zou durven of kunnen. Gelukking waren voor mij de speakernotes ik de Keynote presentatie mijn grote redding 😉

  Dank je wel voor de de leuke dag!

  1. Haha, dank je! Ik was ook wel trots op mezelf dát ik het in ieder geval gedaan had, nog los van de uitvoering 😉 Is het bij jou ook goed gegaan? Ik ben vast even bij jou aan het teruglezen geslagen en vroeg me wel af; heb je voor het vakantiehuis ook al onderhandeld? 😛

 2. Wat leuk dat het zo geslaagd was, toevallig vroeg Chris op een reactie op zijn blog of ik ook nog ging. Ik wist helemaal niet dat je je zomaar aan kon melden. Stoer dat je die presentatie gedaan hebt, zou ook helemaal niks voor mij zijn, doodeng. ?

 3. Wauw cool zeg! Ik vond het jammer dat ik er niet bij kon zijn, leuk om jouw ervaringen te lezen. De meetup in Eindhoven heb ik bijgewoond en hetzelfde ervaren; heel toegankelijke, vriendelijke en aardige personen. Wie weer tot de volgende keer!

 4. Ja, ik ben tevreden en hoop dat anderen het ook leuk vonden.

  Nee, voor het vakantiehuis heb ik nog niet onderhandeld.
  Taxatie en prijs zijn nog niet vastgesteld 😉

 5. Hier nog eentje die een forse drempel over moet om een presentatie te geven. Wij zijn schrijvers hè? Supertof dat je het gedaan hebt en ik vond je presentatie erg interessant! En heel leuk om je in het echt te ontmoeten!

 6. Heey Adine. Bedankt voor mijn vermelding en de quote 🙂
  Zoals gisteren al gezegd, je had het goed gedaan. Ik zou het zelf niet beter kunnen.

  Een volgende keer ben ik er waarschijnlijk ook wel weer bij en grote kans dat mijn vriendin ook mee gaat.

 7. Je hebt het prima gedaan en ik heb ook weer wat geleerd! Bedankt ?

  Het was inderdaad weer erg gezellig, hoop je de volgende keer weer te zien!

 8. Ik zou wel eens op zo’n meeting willen zijn, hoewel mijn blog (eengoedleven) al ruim n jaar stilligt. Ik weet niet of ik dan wel mag…
  Al kan ik best een presentatie geven, dat doe ik voor mn werk bij een bank al vaak genoeg.

  Maar de blogs helpen me zeker om mn FIRE droom levend en actief te houden. En nu de energie heel langzaam weer terug komt denk ik ook weer aan bloggen. Goed dat deze meetings er zijn dus!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.